Link naar specifiek fotoalbum in Facebook via app button

Laat ik beginnen met te zeggen dat de titel een beetje misleidend is. Ik kreeg de vraag “Kunnen we een link maken tussen de Facebook apps naar een bepaald Facebook fotoalbum?”. Ik zei “Ja” omdat ik dit in het verleden wel eens heb gezien. Ik vroeg “Wat wil je ermee?“. Ze willen bezoekers eenvoudig foto’s laten zien van de verschillende productgroepen zonder dat de bezoeker deze foto albums in de Facebook albums hoeft te zoeken.

De fotoalbum app?

Waar had ik toch die app gezien?? Ik ging op zoek naar de Facebook app waarmee dat mogelijk was. Je kan de Facebook apps direct zoeken vanuit het zoekveld bovenin je Facebook pagina.

Facebook app zoeken

Je krijgt een paar apps in beeld maar klik op “Meer resultaten weergeven” onderin de pop-up voor de rest.

Je gaat naar een volgende pagina en daar zie je zowel pagina’s als apps die aan je zoekopdracht voldoen.

facebook applicatie zoeken

Dat is dan nog niet alles want ook hier kan je weer “Meer resultaten weergeven”. Dan maar direct naar www.facebook.com/appcenter. Daar krijg je een overzicht van alle beschikbare apps voor Web of Mobiel. Echter…allemaal leuke foto apps in de categorie Foto’s en Video, maar niet wat ik zocht. Dan maar naar mijn zoekvriend Google. De zoekopdracht “photo album” bracht weer nieuwe resultaten waarvan er een aantal nuttige intussen waren verwijderd uit de Facebook appcenter. Uiteindelijk kwam ik uit bij een twee apps van Involver die bijna voldeden aan mijn wensen.

 1. Je kan een link maken naar een specifiek foto album.
 2. Je kan de titel en thumbnail aanpassen aan je eigen wensen.
 3. De app toont niet de foto’s uit een Facebook fotoalbum maar wel uit een Flickr fotoalbum of een “Involver” fotoalbum.

Hoe werkt het?

Om de Flickr for Pages app toe te voegen doorloop je deze stappen:
 1. Log in Facebook in.
 2. Klik op de link: Flickr for Pages
 3. Voeg de tab/app toe aan de gewenste pagina als je er meerdere beheerd.
  Flickr for Facebook pages
 4. Geef je gebruikersnaam op van je Flickr account.
 5. Kies desgewenst een Set foto’s in Flickr die je wilt tonen.
 6. Login in je Flickr account en geef Involver toestemming
 7. Voeg de tab/app to aan Facebook pagina.
 8. Je hebt nu een Flickr tab/app erbij. (op screenshot is titel en thumbnail aangepast)
  Facebook photo album app button
 9. Klik je op de link dan kom je op een pagina met een overzichtelijk album met Flickr foto’s. Ik heb in Flickr één Set gemaakt met vier foto’s.
  Flickr for Facebook pages gallery
De volgende vraag is: “Kan ik meerdere links maken naar verschillende albums?“. Het antwoord is: Nee. Je kan een app maar één keer toevoegen.  Maar ik zag dat Involver ook een Gallery Fan Page Application heeft. Eens kijken wat die doet? Kort samengevat: deze App doen precies hetzelfde, behalve dan dat je geen Flickr account hoeft te koppelen, de foto’s worden “ergens” opgeslagen door Involver. Je ziet een verschil tussen de apps onderin de foto gallery. Bij de Flickr App staat een verwijzing naar Flickr en bij de Gallery Fan Page app niet.

Samenvatting

 • Het linken naar een specifiek Facebook fotoalbum is niet gelukt, wel het tonen van een ander (extern) specifiek fotoalbum.
 • Het tonen van meerdere links naar meerdere fotoalbums met dezelfde app gaat niet, wel kan je hiervoor de twee getoonde Facebook apps gebruiken. Ik heb (nog) niet bekeken of je meerdere Flickr sets kan tonen op de Flickr tab/app. Je kan namelijk ook de app installeren zonder een set op te geven.
 • Ik gebruik zelf Picasa voor mijn foto’s, maar alle Picasa Facebook Apps die ik heb bekeken deden het niet (meer)…jammer?
Veel succes en laat je vragen en commentaar achter.

 


One Comment

 • Beantwoorden André Köppen |

  Beste ik aandachtig bovenstaand gelezen, ik ben op zoek naar een andere oplossing. Namelijk het volgend een aantal zakelijke albums aanmaken met Flickr of Facebook. Aansluitend 50 of 100 foto’s uploaden naar een album dat liefhebbers van de FB pagina maar een keer een melding krijgen dat er nieuwe foto’s gepost zijn. Ik gebruik nu een betaalde app Iloader HD en kan gelijk veel foto’s uploaden in groepen er de liefhebbers van onze FB vinden het niet leuk dat zij bij iedere foto die ik upload er een melding komt. Ik dacht zelf om via Flickr een koppeling te maken naar Facebook, heeft iemand ervaring hiermee. Met een Prive account is het geen probleem, maar zakelijk wil FB alles in de timeline plaatsen. Gr André Köppen

So, what do you think ?