Facebook account of profiel deactiveren of verwijderen

Facebook afsluitenHoe moet je je Facebook account verwijderen? Dat vroeg laatst iemand aan me. Prins Harry had het ook gedaan.

Je kan twee dingen doen:

 1. Facebook profiel deactiveren of
 2. Facebook profiel verwijderen!

Wat is het verschil?

ls een Facebook profiel gedeactiveerd, dan staat het uit, maar blijven je berichten staan die je hebt geplaatst in groepen. Ook je foto’s en je kan nog steeds getagd worden in foto’s.

Als je je Facebook profiel verwijderd, dan worden alle berichten en tags verwijderd.

Facebook account verwijderen

 1. Koppelingen verwijderen:
  Als je met je Facebook account inlogt bij andere websites, moet je deze koppelingen eerst verwijderen. Anders wordt het account weer geactiveerd zodra je zo’n website bezoekt. Bij de meeste websites is het mogelijk om een niet-Facebook login aan te maken. Kijk voor een handleiding op: Facebook koppelingen verwijderen
 2. Apps en plugins verwijderen
  Gebruik je een Facebook app op een smartphone of tablet? Verwijder deze. Verwijder ook eventuele plugins voor Facebook in chatprogramma’s en browsers.
 3. Account verwijderen op Facebook
  Ga naar Mijn account verwijderen, klik op Versturen. Geef je wachtwoord op. OK. Het profiel wordt verwijderd. Na twee weken worden alle berichten, foto’s en reacties voorgoed weggehaald.
  Belangrijk: definitief verwijderen van het profiel gebeurt alleen als je het níet meer gebruikt: log niet in bij Facebook, reageer niet op berichten (zoals friend-verzoeken), klik niet op ‘Like’ of ‘Share’ buttons, en log niet in bij websites met Facebook. Als je dit wel doet wordt het profiel weer geactiveerd.

Facebook deactiveren

 1. Ga naar Facebook deactiveren
  Geef een reden op waarom je wil afmelden. Vink zonodig aan dat je geen mails van Facebook wil ontvangen. Bevestigen.  Het profiel is nu niet meer zichtbaar. Je berichten in groepen blijven wel staan, en je kan nog getagd worden in foto’s.

Bron: Pepermunt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *