Hoe stop of wis je Facebook vrienden suggesties

Facebook logoVandaag belde Raymond me met de vraag: “Hoe wis ik de autocomplete functie van Facebook? Want als ik in Facebook zoek naar vrienden dan krijg ik steeds suggesties van vrienden die ik in het verleden heb gezocht, maar die wil ik nu niet iedere keer krijgen.”

Ik moest even achter mijn oren krabben en na wat hersengekraak stuurde ik hem naar zijn browser om daar de autocomplete gegevens te wissen via Internetopties -> Tabblad inhoud -> knop “Instellingen” onder sectie Automatisch aanvullen -> Knop “Geschiedenis van Automatisch aanvullen wissen”.

Raymond wist me te vertellen dat hij het al had geprobeerd en vroeg of er een andere manier is? Dus heb ik hem beloofd het verder te onderzoeken en een bericht erover te schrijven.

Ik heb nooit bewust naar de zoekfunctie van Facebook gekeken, ik gebruikte hem gewoon alsof het een Google zoekveld is dat door Facebook heen zoekt. Nu ik er aandachtig naar kijk zie ik dat de suggesties een bepaalde logica hebben:

Facebook zoekfunctie

  1. Bovenaan het beste resultaat.
  2. Daaronder resultaten die in relatie tot je staan via vrienden.
  3. Daaronder resultaten gebaseerd op de zoekopdracht zonder relatie tot jou.

Hoe kan je invloed uitoefenen op deze resultaten?

Kan je ze wissen door de cache leeg te gooien?

  1. Instructie cache leegmaken: http://www.fanhow.com/knowhow:Clear_Cache_in_Internet_Explorer_42913729
  2. Resultaat: GEEN. Facebook autocomplete blijft suggesties doen.

Kan je ze wissen door de autocomplete van formulieren leeg te maken?

  1. Instructie zie hierboven
  2. Resultaat: GEEN.

Kan je ze überhaupt wissen?

  1. Ik heb gezocht maar niet gevonden. Het lijkt, net als bij Google een zoekfunctie waarbij gegevens van een server gehaald worden. De autocomplete haalt suggesties op van de Facebook server en daarin zullen wel gegevens verwerkt zijn van je eigen zoekgeschiedenis.
  2. Is er iemand met andere suggesties? Dan horen wij ze graag.

groetjes,

Terence

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *