Google Apps Sync stop sync notities

Logo Google Apps

Ik ben een tevreden gebruiker van Google Apps for Business. Van oorsprong gebruiker van Microsoft producten, maar Google zorgt voor een goede integratie en synchronisatie van applicaties en alsdus heb ik mijn office gegevens lokaal staan, maar ook een kopie in de cloud, waar ik altijd bij kan.

Zo gebruik ik Outlook -> Google Apps Sync -> Gmail. Zo kan ik altijd en overal bij mijn e-mail.

Hoog CPU gebruik

Sinds een week had ik het probleem dat mijn CPU gebruik erg hoog was, zo’n 35% continue, en mijn ventilatoren draaiden op volle toeren. Dit bleek uiteindelijk door Outlook te komen. Zet ik Outlook uit, dan gaat CPU gebruik naar 2%. Ik zag ook mijn notites (notes) continue synchroniseren. Ik ben op zoek gegaan of je de Notes synchronisatie uit kan zetten. Maar dat kan niet. En uiteindelijk ben ik support gaan zoeken bij Google.

Google Apps support

Ik kreeg netjes binnen een paar uur bericht en het verzoek trace files op te sturen (deze staan in C:\Users\uw-gebruikersnaam\AppData\Local\Google\Google Apps Sync\Tracing\). Omdat de synchronisatie niet goed ging hebben ze me verzocht het profiel te verwijderen en opnieuw te synchroniseren. Dat duurt bij mij even met 7gb aan data, maar ok, ik heb het ‘s nachts aangezet en de volgende dag draaide alles weer, echter CPU probleem was er nog, net als de continue synch van de notities. Nu moet ik aangeven dat de notities te vinden zijn in je Google Drive. Daar zie je de notities staan in de hoofdmap (want notities in outlook kent geen map/lijst indeling). En in Google Drive heb ik onlangs de notities verplaatst naar andere mappen…

Google Apps Sync notities stoppen

Dat zou niet de oorzaak moeten zijn volgens Google Apps support en na een paar keer bovenstaande exercitie herhaald te hebben zijn ze met een voor mij acceptabele oplossing gekomen: zet de synchronisatie van Outlook notities via Google Apps maar uit.

Instructie

 1. Ga naar regedit via ‘start’ > ‘run’ > typ ‘regedit’ en klik op ‘OK’.
 2. Ga naar deze map: HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Google Apps Sync
 3. Voeg de volgende DWORD waarde toe als je in de map staat via ‘Bewerken’ > ‘Nieuw’ > ‘DWORD’
  DWORD naam: SyncFlagsEnabled
  DWORD waarde: 1 (HEX)
 4. Maak een nieuwe map aan via ‘Bewerken’ > ‘Nieuw’ > ‘Sleutel’ en geef de map de naam: ‘NotesSync’
 5. Ga naar de map: ‘NotesSync’ (je bent nu hier: HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Google Apps Sync\NotesSync)
 6. Voeg de volgende DWORD waardes toe als je in de map staat via ‘Bewerken’ > ‘Nieuw’ > ‘DWORD’
  DWORD naam: DownloadEnabled
  DWORD waarde: 0 (HEX)
  en
  DWORD naam:  UploadEnabled
  DWORD waarde: 0 (HEX)
 7. Als je klaar bent dan uiloggen of opnieuw opstarten om de instellingen toe te passen.

Ik hoop dat dit andere Google Apps gebruikers kan helpen. Voor meer info kijk op: http://support.google.com/a/bin/answer.py?hl=en&answer=1041455.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *