Google Maps Bedrijfsfoto’s

Logo Google Maps

Met het Google Maps Bedrijfsfoto’s programma kan je je fysieke winkel tonen aan digitale klanten via Google Maps.

Google Maps voor Nederland is in 2011 aangevuld met Google Streetview. Google Maps brengt Nederland in kaart, Google Streetview voegt daar beelden aan toe waardoor je door een straat kan ‘rijden’ en links en rechts de huizen en winkels kan bekijken. Inmiddels is een groot gedeelte van Nederland door Google gefotografeerd en te bekijken.

De volgende stap is Google Maps Bedrijfsfoto’s: Vanaf mei 2012 kunnen bezoekers via Google Maps niet alleen door je straat ‘rijden’ maar ook door je winkel ‘lopen’. Met een aantal panoramische foto’s kan Google de bezoeker jouw locatie interactief laten bekijken. De dienst is interessant als je een fysieke locatie hebt zoals een winkel, showroom, restaurant, fitnesscentrum, kapsalon, schoonheidssalon, museum, school, etc. Er zijn al een boel toeristische  atracties in beeld gebracht die je kan bekijken. Bekijk dit voorbeeld van Google van een winkel in Parijs.

Als je nu denkt: “Ik pak mijn camera en ga foto’s maken voor Google Business Photo”! Dan heb je het mis. Uiteraard moeten de afbeeldingen voldoen aan bepaalde criteria. Om te zorgen dat dit in goede banen komt werkt Google met “vertrouwde fotografen”. Deze maken dan de foto’s en zorgen ervoor dat het in Google Maps komt te staan. Deze fotografen zijn hier te vinden.

Bent u één van de eerste bedrijven op Google Maps bedrijfsfoto’s. Laat het me weten. Dan kan ik uw voorbeeld plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *