Verbergen van vrienden in Facebook

Facebook is een Social Media platform dat bedrijven of instellingen perfect kunnen gebruiken om interactie aan te gaan met klanten, potentiële klanten, leveranciers, afnemers, resellers, partners en de media.

Er zijn situaties waarin je als ondernemer liever niet bepaalde contactpersonen van je Facebook pagina openbaar wilt hebben omdat bijvoorbeeld concurrenten en klanten mee kunnen kijken.

“Fans”en “Vrienden” zijn twee verschillende entiteiten. In theorie, en volgens de Facebook voorwaarden, mogen bedrijven geen Facebook “personen pagina” hebben met “vrienden” maar moeten zij een “bedrijven pagina” maken om interactie aan te gaan met “fans”. In praktijk zien we dat bedrijven vaak beginnen met een persoonlijk profiel op Facebook. Pas later ontdekken ze de profielen voor bedrijven.

In dit artikel zullen we ingaan op de vraag: “Hoe verberg ik mijn vrienden in Facebook?”. De vraag:”Hoe verberg ik mijn fans in Facebook?”  behandelen we in het artikel Verbergen van Fans in Facebook bedrijven pagina.

Hoe verberg je vrienden in je Facebook pagina.

Ga naar het menu en wijs met de muis één van de bestaande standaard lijsten met vrienden aan. Hierdoor komt de blauwe knop ‘MEER’ tevoorschijn.

Dit opent het scherm met vrienden lijsten:

Update:
12-11-2011: uitsplitsing vrienden en fans verbergen in verschillende pagina’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *